PSV moet Europa League inruilen voor Conference League na nederlaag bij Real Sociedad

Gepubliceerd op 9 december 2021 om 20:44

PSV is er donderdagavond niet in geslaagd te overwinteren in de Europa League. De Eindhovense club verloor de afsluitende groepswedstrijd met 3-0 van Real Sociedad, waardoor het Europese avontuur vervolgd moet worden in de Conference League.

PSV had aan een punt voldoende in de Reale Arena, maar dat bleef uit. Na 43 minuten benutte Mikel Oyarzabal een strafschop, waarna de Spanjaard in de 62e minuut ook de 2-0 op het scorebord zette. In de extra tijd tekende Alexander Sørloth voor de 3-0-eindstand.

Zo werd het een teleurstellende avond voor PSV, dat de wedstrijd met tien man beëindigde. Ibrahim Sangaré kreeg zestien minuten voor tijd een tweede gele kaart en dus rood.

De andere wedstrijd in groep C, Sturm Graz-AS Monaco, eindigde in 1-1. Voormalig NEC-speler Jakob Jantscher maakte de 1-0 voor de Oostenrijkers en Kevin Volland tekende nog voor rust voor de 1-1-eindstand. Myron Boadu viel na rust in bij Monaco, dat als groepswinnaar doorgaat.

PSV heeft als nummer drie de Europese doelstelling van de club niet gehaald, want dat was overwintering in de Europa League. Er zijn nu geen Nederlandse clubs meer actief in het tweede Europese bekertoernooi. Ajax gaat verder in de Champions League en PSV voegt zich bij Feyenoord en AZ in de Conference League. Mogelijk komt daar Vitesse nog bij.