Forse UEFA boetes voor Feyenoord en Vitesse

Gepubliceerd op 10 december 2021 om 20:06

Feyenoord en Vitesse moeten boetes betalen aan de UEFA. De Europese voetbalbond heeft beide clubs gestraft vanwege incidenten tijdens Conference League-wedstrijden. 

Voor Feyenoord is het de zoveelste keer dat er een boete van de UEFA binnenkomt.

Feyenoord kreeg dit seizoen al meerdere keren een boete en de totale waarde van die boetes liep in november al op tot 277.875 euro. Daar komt nu nog een 48 duizend euro aan boetes bij, vanwege misdragingen van fans tijdens het uitduel met Slavia Praag. Supporters van Feyenoord staken volgens de UEFA vuurwerk af, gooiden met objecten en richtten vernielingen aan.

Daarnaast kreeg Feyenoord voorwaardelijk een Europese wedstrijd zonder uitpubliek opgelegd. Als er de komende twee jaar nog een incident volgt, moet het uitvak leeg blijven als Feyenoord in Europa op bezoek gaat bij een andere club. De Rotterdammers moeten daarnaast binnen dertig dagen contact opnemen met Slavia om de aangerichte schade te vergoeden.

Vitesse

Naast een bericht van de UEFA in Rotterdam kwam er ook een bericht binnen in Arnhem. Vitesse kreeg donderdag tijdens de soap rond het duel tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes maar lastig contact met de UEFA. De Arnhemmers hebben nu wel een boete ontvangen van de bond. Vitesse moet 35 duizend euro betalen vanwege het gooien met spullen, misdragingen van het publiek en het aanrichten van schade. Daarnaast moet Vitesse het de komende uitwedstrijd in Europa doen zonder supporters. Als de club dus doorgaat in de Conference League, blijft het uitvak in de tussenronde leeg.


«   »