Overmars per direct weg als Ajax-directeur wegens grensoverschrijdend gedrag

Gepubliceerd op 7 februari 2022 om 07:41

Marc Overmars vertrekt per direct als directeur voetbalzaken bij Ajax. Hij heeft gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten verstuurd aan meerdere vrouwelijke collega's, zo meldt de Amsterdamse club zondagavond.

De 48-jarige Overmars voerde de afgelopen dagen gesprekken met de raad van commissarissen (rvc) en algemeen directeur Edwin van der Sar. Alle partijen kwamen tot de conclusie dat de voormalig Oranje-international niet verder kan gaan als directeur.

"Ik schaam me kapot", zegt Overmars op de website van Ajax. "Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag en hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk."

"Ik bied mijn excuses aan", vervolgt de oud-aanvaller. "Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten. Dat zie ik inmiddels ook in, maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten."

Overmars was sinds de zomer van 2012 directeur voetbalzaken bij Ajax. Eind vorig jaar verlengde hij zijn contract bij de Amsterdamse club tot medio 2026. Het is nog niet bekend wie zijn taken over gaat nemen.


«   »