FC Utrecht-Vitesse stilgelegd wegens vuurwerk gooiende supporters

Gepubliceerd op 20 februari 2022 om 17:28

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Vitesse is zondag na een klein half uur tijdelijk stilgelegd. Fans van de Arnhemse club gooiden vuurwerk op het veld en richting andere vakken.

Beeld: NL nieuws, Stadion Galgenwaard 

Na een klein half uur werd de wedstrijd weer hervat. Scheidsrechter Allard Lindhout laste in eerste instantie een afkoelperiode van één minuut in toen er fakkels op het veld werden gegooid. Nadat er vervolgens ook nog knalvuurwerk werd afgestoken besloot de scheidsrechter om de spelers naar binnen te halen.

Begin november ging het ook al mis toen beide clubs elkaar troffen in Stadion GelreDome. Toen waren het de Utrecht-fans die vuurwerk op het veld gooiden. De wedstrijd werd toen nog wel uitgespeeld.

"Ik heb het even aangezien, maar nu gooit men met vuurwerk naar elkaar. Dan is het tijd om naar binnen te gaan", zei Lindhout bij ESPN. Op het moment dat de wedstrijd werd onderbroken stond Utrecht door een goal van Moussa Sylla op een 1-0-voorsprong.

Het is dit weekend voor het eerst sinds november dat er weer uitsupporters aanwezig mogen zijn bij de wedstrijden in het betaald voetbal. Door de coronamaatregelen werd er maandenlang in (half)lege stadions gevoetbald.


«   »