Ajax en PSV naar de Kuip voor bekerfinale

Gepubliceerd op 3 maart 2022 om 22:03

Ajax en PSV zullen zondag 17 april om 18.00 uur strijden om de TOTO KNVB Beker in de Rotterdamse Kuip. PSV heeft zich voor het eerst sinds 2013 weer geplaats voor de finale, Ajax won vorig seizoen nog de beker.

Beeld: NL nieuws

PSV won woensdagavond met 1-2 van Go Ahead Egels. Ajax won donderdagavond met 0-2 van AZ.

Go Eagles - PSV

Na ruim een half uur kwamen de Eagles op voorsprong door een doelpunt van Iñigo Córdoba. De Spaanse spelmaker, die zondag tegen Ajax ook al tekende voor de openingstreffer, kopte een fraaie voorzet van Ragnar Oratmangoen schitterend binnen.

Nog voor rust stelde PSV orde op zaken. Nadat Érick Gutiérrez met een halve omhaal al in de buurt van de gelijkmaker was geweest, kwam Eran Zahavi tot scoren. De Israëlische spits tikte de bal na goed voorbereidend werk van Mauro Júnior achter doelman Andries Noppert.

Niet lang na de 1-1 moest Go Ahead met tien man verder. Centrale verdediger Joris Kramer haalde de doorgebroken Zahavi neer en kreeg, na tussenkomst van de videoscheidsrechter, een rode kaart van arbiter Pol van Boekel.

AZ - Ajax

De spelersbus van Ajax was door een file onderweg pas drie kwartier voor de aftrap in Alkmaar. Maar toen de wedstrijd eenmaal was begonnen, waren de Amsterdammers snel bij de les. In de elfde minuut klopte Steven Berghuis vanaf 18 meter AZ-goalie Peter Vindahl Jensen met een goed gedrukt en geplaatst schot in de rechterhoek.

Vervolgens ontspon zich een boeiende eerste helft, met niet heel veel kansen, maar wel veel strijd. Na een kwartier was er een eerste kans voor AZ, toen een verre ingooi bij Jesper Karlsson terechtkwam. Maar de aanvaller-in-vorm knalde over het doel van André Onana, die de geblesseerde Remko Pasveer verving.


«   »