Willem II grijpt hard in: trainer op straat, technische directeur op non-actief

Gepubliceerd op 8 maart 2022 om 11:23

Willem II heeft dinsdag trainer Fred Grim ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten. Ook technisch directeur Joris Mathijsen is op non-actief gezet bij de kwakkelende club uit de Eredivisie.

Willem II is door een belabberde reeks van vijf punten uit de afgelopen achttien duels afgezakt naar de vijftiende plaats op de ranglijst. De Tilburgers, die nog uitstekend aan het seizoen waren begonnen, staan nog maar twee punten boven de gevarenzone. Zaterdag bleven De 'Tricolores' nog steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen Heerenveen.

"Het is een moeilijke beslissing geweest om in Fred zijn eerste seizoen al afscheid te nemen", aldus Jan van der Laak, voorzitter van de raad van commissarissen van Willem II. "De samenwerking van de spelersgroep, stafleden en overige medewerkers van de club met Fred is goed. Maar in het belang van de club en lijfsbehoud in de Eredivisie moeten we dit noodzakelijke en vervelende besluit nemen."

De 56-jarige Grim was sinds juli vorig jaar trainer van Willem II. De oud-doelman kwam over van RKC Waalwijk, waar hij met promotie naar de Eredivisie en handhaving op het hoogste niveau indruk had gemaakt.

Na een sterke start, waarin Willem II zelfs nog even op een tweede plaats in de Eredivisie stond, kwam Grim in de winterstop onder druk te staan in Tilburg. Willem II had toen acht competitiewedstrijden achter elkaar verloren.

De clubleiding sprak echter het vertrouwen in de geboren Amsterdammer uit. Ondanks verschillende winterversterkingen ging het met de Brabanders niet veel beter: Willem II won in de zeven duels na de winterstop alleen van RKC (3-1). Het gelijkspel tegen Heerenveen bleek voor de clubleiding de druppel.


«   »