Vitesse - Sparta defnitief gestaakt na reeks incidenten door Vitesse-fans

Gepubliceerd op 4 maart 2022 om 22:31

Het duel tussen Vitesse en Sparta is vrijdagavond diep in blessuretijd definitief gestaakt. Fans van Vitesse misdroegen zich dusdanig dat de veiligheid van de spelers niet meer kon worden gegarandeerd. 

Sparta schoot in Arnhem nog uit de startblokken en kwam na vijf minuten al op voorsprong. Een razendsnelle counter kwam via Mario Engels bij Adrián Dalmau en de aanvaller rondde in twee instanties af.

De betere kansen waren vervolgens voor Vitesse, maar het was Sparta dat het net weer vond. Dalmau dacht zijn tweede doelpunt van de avond aan te laten tekenen, maar werd terecht vanwege buitenspel teruggefloten.

Vitesse-trainer Thomas Letsch wisselde in de rust drie keer in de hoop de wedstrijd om te keren. Terwijl de spelers van Sparta steeds vaker last hadden van blessures, probeerden de Arnhemmers het tempo in de wedstrijd te houden. Na ruim een uur spelen kreeg Vitesse de ideale mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Tom Beugelsdijk duwde Thomas Buitink omver en scheidsrechter Rob Dieperink wees naar de stip. Lois Openda zette zich achter de bal, maar zijn inzet werd prachtig gekeerd door Maduka Okoye.

In blessuretijd ging het flink mis in het Gelredome. Eerst kwam er een supporter van Vitesse het veld op en nadat Okoye hem van het veld had gejaagd, werd er weer gevoetbald. Vervolgens kreeg de doelman van Sparta een beker bier op zijn hoofd en toen zijn ploeggenoten daarop verhaal gingen halen, werd er nog veel meer op het veld gesmeten. 

Arbiter Dieperink besloot de wedstrijd tijdelijk te staken. Terwijl het spel stil lag, werd er met vuurwerk gegooid en braken er vechtpartijen uit op de tribunes. De spelers kwamen uiteindelijk niet meer naar buiten. De resterende minuten moeten van de KNVB uitgespeeld worden. Dat gebeurd zonder publiek.


«   »