Drama start voor Red Bull Racing: Verstappen in eerste GP uit gevallen

Gepubliceerd op 20 maart 2022 om 17:45

Na een fraai gevecht met Max Verstappen heeft Charles Leclerc zondag de openingsrace van het Formule 1-seizoen in Bahrein gewonnen. De Monegask van Ferrari hield de regerend wereldkampioen van Red Bull meerdere keren af. Verstappen haalde uiteindelijk zelf de finish niet. In de slotronden viel de Nederlander uit.

Beeld: Bruno HQ Verstappen & Leclerc

Leclerc legde zaterdag al beslag op pole en bevestigt zo dat Ferrari na twee moeilijke jaren weer terug is aan de kop van het veld. De laatste zege van de 24-jarige coureur dateerde van 2019.

Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz profiteerde in de slotfase van problemen bij Verstappen en werd zo tweede, na de hele race op de derde plaats te hebben gereden. Ook Lewis Hamilton profiteerde van problemen bij Red Bull. In de slotronde viel ook Sergio Pérez uit terwijl hij een aanval van de Mercedes-coureur wilde afslaan.

Verstappen klaagde de hele race over de auto en verloor in de slotronden snelheid. Met nog drie ronden te gaan stuurde de Red Bull-coureur zijn auto de pits in. Wat het probleem was aan zijn auto is nog onduidelijk.