Max Verstappen wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Gepubliceerd op 27 maart 2022 om 20:29

Max Verstappen heeft zondag de Grand Prix van Saoedi-Arabië gewonnen na een bloedstollend gevecht met Charles Leclerc. De regerend wereldkampioen ging de Ferrari-coureur in de slotfase voorbij en hield de Monegask daarna af.

Beeld: Bruno HQ (archief)

De derde plaats was voor Carlos Sainz in de Ferrari. De vierde plaats was voor de van poleposition vertrokken Sergio Pérez. Tegen beide coureurs loopt nog wel een onderzoek vanwege te weinig afremmen voor een gele vlag.

Het was de eerste overwinning van het seizoen voor Verstappen, die bij de openingsrace in Bahrein nog uitviel. Ook toen leverde de Nederlander een mooi gevecht af met Leclerc, waarbij de Ferrari-coureur aan het langste eind trok. Ook nu ging het weer om een strijd om op het juiste moment drs te krijgen, waarbij Verstappen het uiteindelijk slim speelde. De Red-Bull coureur reed in de voorlaatste drs-zone naar Leclerc toe en sloeg daarna toe op startfinish.

Mercedes had opnieuw niet de snelheid om zich in het gevecht tussen Ferrari en Red Bull te mengen. George Russell reed een eenzame race en werd vijfde. Lewis Hamilon, die als vijftiende was vertrokken, moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntje voor de tiende plaats.

Later meer.