FC Utrecht ontslaat trainer René Hake

Gepubliceerd op 22 maart 2022 om 10:33

FC Utrecht heeft dinsdag trainer René Hake ontslagen. De coach wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten van de ambitieuze nummer zeven van de Eredivisie.

Beeld: NL nieuws, Stadion Galgenwaard

"De resultaten van het eerste elftal zijn over een te lange periode achtergebleven bij de verwachtingen en ambities die we hebben", verklaart technisch directeur Jordy Zuidam de breuk met Hake. "Daar hebben we open en eerlijke gesprekken over gevoerd nu, maar ook de afgelopen periode. We zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten."

FC Utrecht verloor afgelopen zondag in eigen huis met 1-3 van FC Groningen, wat alweer de negende nederlaag van het seizoen was voor de Domstedelingen. Daardoor rest hoogstwaarschijnlijk niets anders dan de play-offs om Europees voetbal voor de drievoudig bekerwinnaar, terwijl de club al verschillende jaren bij de top wil aanhaken.

De vijftigjarige Hake was november 2020 coach van FC Utrecht, nadat John van den Brom was vertrokken naar het Belgische KRC Genk. Daarvoor was de geboren Coevordenaar trainer van de beloften van FC Utrecht. Na een interim-periode van ruim een maand kreeg Hake een definitieve aanstelling in Utrecht, die na vijftien maanden voorbij is.


«   »