Oranje verslaat Denemarken in vermakelijk oefenduel, Eriksen scoort bij rentree

Gepubliceerd op 26 maart 2022 om 22:45

Het Nederland elftal heeft zaterdagavond mede door twee goals van Steven Bergwijn de oefeninterland tegen Denemarken met 4-2 gewonnen. Christian Eriksen maakte in de Johan Cruijff ArenA zijn rentree voor de Denen en bekroonde dat met een prachtige goal.

De interland tegen Denemarken stond vooral in het teken van het nieuwe systeem van bondscoach Louis van Gaal, die Oranje liet aantreden in een 3-4-1-2-formatie. Het resultaat was een vermakelijke wedstrijd met bij vlagen een frivool Oranje.

In de zestiende minuut maakte Bergwijn al zijn eerste. Hij kopte een voorzet van Daley Blind binnen, maar drie minuten later was het via de Deen Jannik Vestergaard weer gelijk. Door een kopbal van Aké (29e minuut) en een rake strafschop van Memphis Depay (39e minuut) liep Oranje vervolgens nog voor rust uit naar 3-1.

Halverwege kwam Eriksen in het veld bij de Denen en hij had nog geen twee minuten nodig om op schitterende wijze 3-2 te maken. Vervolgens was het Bergwijn die met zijn tweede goal de eindstand bepaalde op 4-2. Hij schoot in de 71e minuut fraai raak in de verre hoek.

Door de zege kan Oranje met vertrouwen toewerken naar de volgende oefeninterland en daarin is Duitsland dinsdag de tegenstander in de ArenA.