Over en uit voor PSV in Europa: Leicester beslist duel in slotfase

Gepubliceerd op 14 april 2022 om 20:26

PSV is er donderdagavond niet in geslaagd de halve finale van de Conference League te bereiken. De Eindhovenaren kwamen in de return tegen Leicester City op voorsprong via Eran Zahavi, maar gaven die in het laatste kwartier uit handen.

PSV hield vorige week knap stand in Engeland (0-0), maar had het vooral de eerste helft wel lastig tegen Leicester. Een week later bleek de ploeg van manager Brendan Rodgers wederom een tegenstander van formaat. De nummer negen van de Premier League zette de Eindhovenaren ook in eigen huis regelmatig vast op eigen veld en werd ook snel enkele keren gevaarlijk zonder dat doelman Yvon Mvogo echt in actie hoefde te komen.

Dat gold wel voor Kasper Schmeichel. Na de sterke start van Leicester waren de eerste echte kansen namelijk voor PSV. Mario Götze nam het Engelse doel na een voorzet van Philipp Max met een volley onder vuur, maar Schmeichel redde uitstekend. Ook op een schot van Mauro Júnior had de Deense doelman een antwoord. De Braziliaan kwam na een wisselpass van Joey Veerman vanaf rechts naar binnen, om met links uit te halen.

Een minuut later was het alsnog raak voor PSV. Youri Tielemans verspeelde de bal na goed drukzetten van de Eindhovenaren, Götze vond met een slim passje Zahavi en de Israëlische spits schoot de bal via een been van Evans in de verre hoek langs Schmeichel. Voor de 34-jarige aanvaller was het zijn achtste Europese treffer van dit seizoen, waarmee hij het record van clubicoon Willy van der Kuijlen en Gerrie Deijkers evenaarde.


«   »