Feyenoord verslaat Slavia Praag en plaatst zich voor een Europese kwartfinale

Gepubliceerd op 14 april 2022 om 22:57

Feyenoord heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van de Conference League. Dankzij twee doelpunten van Cyriel Dessers en een van Luis Sinisterra werd in Tsjechië met 1-3 gewonnen van Slavia Praag.

Het is voor het eerst sinds het seizoen 2001/2002 dat Feyenoord de laatste vier van een Europees toernooi bereikt. Onder leiding van trainer Bert van Marwijk drongen de Rotterdammers toen ook door tot de eindstrijd van de UEFA Cup, waarin Borussia Dortmund werd verslagen.

De heenwedstrijd in De Kuip was vorige week in 3-3 geëindigd. Feyenoord verspeelde toen een goede uitgangspositie door in de laatste minuut de gelijkmaker te incasseren.

In Praag beleefde de ploeg van trainer Arne Slot een droomstart. Al na twee minuten opende Dessers de score. Na een kwartier trok Ibrahim Traoré de stand echter alweer gelijk.

Een blunder van Slavia-keeper Ales Mandous stelde Dessers in staat om Feyenoord na een uur voor de tweede keer op voorsprong te zetten. De beslissing kwam in de 78e minuut van de voet van Luis Sinisterra.

Feyenoord neemt het in de halve finale op tegen Olympique Marseille, dat PAOK uitschakelde. Het eerste duel is op 28 april in Frankrijk, de return in De Kuip is een week later.


«   »