PSV wint tiende KNVB beker in clubhistorie na winst in heerlijke kraker tegen Ajax

Gepubliceerd op 17 april 2022 om 19:59

PSV heeft zondag ten koste van Ajax na tien jaar weer de KNVB-beker gewonnen. De Eindhovenaren waren in De Kuip in een zeer meeslepend gevecht met 2-1 te sterk voor de concurrent.

In de eerste helft kwam Ajax op voorsprong door een fraai schot van Ryan Gravenberch, nadat een goal van PSV'er Eran Zahavi was afgekeurd wegens buitenspel. Nog voor rust ging op aanraden van de VAR ook een goal Noussair Mazraoui niet door.

Met PSV-goals in de 48e en 50e minuut - Érick Gutiérrez kopte binnen en Cody Gakpo schoot raak - was ook de tweede helft direct spectaculair. Al snel dacht Davy Klaassen gelijk te maken, maar opnieuw constateerde de VAR buitenspel. Niet veel later trof Tadic de paal namens Ajax.

Ook daarna bleef de finale het aanzien meer dan waard met veel strijd en gevaarlijke momenten over en weer. In de slotfase bracht ook het pikante Ajax-debuut van oud-PSV'er Mohamed Ihattaren geen verandering meer in de stand. Yorbe Vertessen was met een schot tegen de paal nog dicht bij de 3-1.

Het is de tiende keer in de clubhistorie dat PSV de KNVB-beker wint en de eerste keer sinds 2012. Destijds werd in de finale met 3-0 van Heracles Almelo gewonnen door goals van Ola Toivonen, Dries Mertens en Jeremain Lens. Ajax blijft op twintig bekerzeges staan.

PSV en Ajax strijden dit seizoen ook nog om de landstitel. Met nog vijf speelrondes te gaan heeft Ajax als koploper vier punten voorsprong.

Beeld: NL nieuws, PSV fans onderweg naar de Kuip