FC Emmen na één seizoen weer terug naar de Eredivisie

Gepubliceerd op 16 april 2022 om 09:10

FC Emmen keert na één seizoen terug in de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien won vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie met 0-1 van FC Dordrecht en stelde daarmee promotie veilig.

Beeld: NL nieuws

Dankzij de overwinning heeft Emmen met nog drie duels te gaan een voorsprong van dertien punten (77 om 64) op nummer drie FC Eindhoven, dat met 1-3 verloor van Jong PSV. De nummers een en twee uit de Keuken Kampioen Divisie promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie. Nummer twee FC Volendam (68 punten) komt zaterdag in actie tegen Jong Ajax.

Aan de Krommedijk zorgde Rui Mendes voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De Portugese aanvaller lobde vlak voor rust behendig de 0-1 binnen en bepaalde zo al vroeg de eindstand. Emmen eindigde het duel met tien man door een rode kaart van Keziah Veendorp.

Voor FC Emmen, dat zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde, is het de tweede keer in de clubhistorie dat het promoveert naar het hoogste niveau. Tot de degradatie vorig jaar was Emmen drie seizoenen op rij actief in de Eredivisie.


«   »