Feyenoord is een volle Kuip tegen Olympique Marseille, wel een forse boete van UEFA

Gepubliceerd op 21 april 2022 om 11:57

Feyenoord mag tijdens het thuisduel in de kwartfinale van de Conference League (28 april om 21:00uur) de Kuip volledige vullen. De club ontvangt wel een De club krijgt wel boetes voor misdragingen team (rust), vuurwerk, voorwerpen op veld en blokkeren van de nooduitgangen/trappen. Het gaat om een boete van €70.125,- 

Los van de boetes heeft assistent-trainer Marino Pusic een schorsing van één Europees duel opgelegd gekregen wegens de rode kaart die hij ontving in de rust van de thuiswedstrijd in De Kuip. Feyenoord heeft inmiddels van de UEFA bevestigd gekregen dat de afwezigheid van Pusic tijdens de return in Tsjechië van donderdag 14 april j.l. genoemde schorsing dekt.

De boete van € 70.125 is de tiende geldstraf van dit Europese seizoen en betekent dat Feyenoord in totaal al bijna een half miljoen euro aan boetes opgelegd heeft gekregen door UEFA. In de aanloop naar het tweeluik tegen Olympique de Marseille van 28 april en 5 mei aanstaande doet de club daarom het dringende verzoek aan haar supporters om te voorkomen dat Feyenoord nog meer boetes ontvangt. Daarbij wijst de club er op dat Feyenoord nog altijd een voorwaardelijke straf boven het hoofd hangt voor een Europese uitwedstrijd zonder publiek en dat verdere ongeregeldheden kunnen leiden tot nog hogere boetes en zwaardere sancties vanuit UEFA.

Kaartverkoop start donderdagavond

Feyenoord start vandaag (donderdag) met de kaartverkoop voor de thuiswedstrijd in de halve finales van de Europa Conference League. De eerste wedstrijd tegen Olympique Marseille wordt gespeeld op donderdag 28 april (aanvang 21:00 uur).  Seizoenkaarthouders hebben met hun seizoenkaart geen toegang tot deze wedstrijd, maar kunnen uiteraard wel hun eigen plaats met voorrang terugkopen. Deze is gereserveerd vanaf donderdag 21 april 18:00 uur tot en met zondag 24 april 23:59 uur. 

Vanaf maandag 25 april 18:00 uur krijgen seizoenkaarthouders de mogelijkheid om (extra) kaarten (bij) te bestellen, op basis van beschikbaarheid. Je kunt per seizoenkaart in totaal vier kaarten bestellen. Deze voorrangsperiode loopt tot en met dinsdag 26 april om 17:59 uur. De reguliere gezinsvakken komen te vervallen en vak PP is bij deze wedstrijd een gezinsvak.

Indien er nog kaarten beschikbaar zijn, gaan deze op donderdag 28 april om 09:00 uur in de verkoop voor overige supporters.


«   »