Feyenoord ziet voorlopig af van Feyenoord-city, ook verbouwing voorlopig van de baan

Gepubliceerd op 21 april 2022 om 16:09

Feyenoord zet voorlopig een streep door alle bouwprojecten voor een stadion. Uit onderzoek is gebleken dat geen van de opties momenteel betaalbaar is. De Kuip krijgt een opknapbeurt en zal de komende jaren dienst blijven doen als voetbalstadion.

Beeld: NL nieuws

Dat heeft algemeen directeur Dennis te Kloese zojuist op een persconferentie bekend gemaakt. Al tien jaar is Feyenoord bezig met een nieuw stadion, en de laatste vijf jaar waren de plannen voor een groot stadion langs de rivier. Maar Te Kloese zegt dat de club zich gaat richten ‘op een verblijf in de Kuip’. 

,,Op dit moment stoppen met nieuwbouw. Veel energie en goel aan besteed. Jammer dat het nu niet kan. Maar we moeten verder.‘’ Maar Te Kloese wilde geen definitief afscheid nemen van een nieuw stadion. ,,We kunnen nooit in de toekomst kijken, maar de markt laat het niet door. ‘’

Voorlopig blijft Feyenoord dus in De Kuip spelen, dat is de enige zekerheid die de club wel kon geven. Het monumentale stadion uit 1937 wordt daarom opgelapt.

Afgelopen maanden heeft het adviesbureau Drees & Sommer in opdracht van Feyenoord onderzoek gedaan naar drie opties, zoals nieuwbouw en renovatie.

In november vorig jaar vroeg Feyenoord om een time out, omdat bleek dat een nieuw stadion in het kader van Feyenoord City volstrekte onhaalbaar is. Alle opties (renovatie of nieuwbouw) staan weer open, meldde Van Bodegom toen. Het was tijd voor ‘bezinning en herijking’ en Drees & Sommer moest drie opties tegen het licht houden. Ook werd de mening van supporters gevraagd.

Het geduld van de gemeente is al meer dan tien jaar op de proef gesteld. De gemeente wil vooral doorgaan met de plannen voor Feyenoord City met 3700 woningen - met of zonder stadion. Deze wijk wordt van groot belang geacht voor de ontwikkeling van het achtergebleven stadsdeel Rotterdam-Zuid. Ook wordt van Feyenoord duidelijkheid verlangd vanwege een procedure bij de Raad van State. Maar die duidelijk kwam er dus niet.