Ajax bevestigt overgang Ten Hag naar Manchester United

Gepubliceerd op 21 april 2022 om 12:12

Ajax heeft donderdag bevestigd dat Erik ten Hag komende zomer de overstap maakt naar Manchester United. De trainer tekent een meerjarig contract bij de Engelse topclub.

Beeld: FlickR/gar_xxx1

De overstap van Ten Hag naar United hing al in de lucht. De afgelopen weken maakten serieuze Nederlandse en Britse media al melding van een akkoord tussen de 52-jarige tukker en de recordkampioen van de Premier League.

Ten Hag liet dit seizoen meermaals weten dat hij openstond voor een buitenlands avontuur, al benadrukte hij ook dat hij het goed naar zijn zin had bij Ajax. Zijn contract in de Johan Cruijff ArenA liep nog een jaar door. De hoogte van de afkoopsom die United betaalt is niet bekendgemaakt.

United sprak in de afgelopen maanden met meerdere kandidaten. Naar verluidt kreeg Ten Hag de voorkeur boven onder anderen Paris Saint-Germain-coach Mauricio Pochettino.

De overgang naar United is voor Ten Hag de bekroning op een aantal succesvolle jaren bij Ajax, waarbij het seizoen 2018/2019 eruit springt. De Amsterdammers wonnen toen de dubbel (landskampioenschap en beker) en kwamen tot de halve finales van de Champions League. Dit seizoen overwinterde Ajax opnieuw onder Ten Hag.

Ten Hag moet de komende jaren voor nieuwe successen zorgen op Old Trafford. Bij Manchester United, dat in 2013 voor het laatst de landstitel veroverde en al vijf jaar geen prijs pakte, maakt interim-manager Ralf Rangnick komende zomer plaats.


«   »