FC Volendam keert na 13 jaar terug in Eredivisie na benauwde zege in Den Bosch

Gepubliceerd op 22 april 2022 om 22:18

FC Volendam keert na dertien jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. De ploeg van coach Wim Jonk verzekerde zich van promotie door vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie een zwaarbevochten overwinning bij FC Den Bosch te boeken: 1-2.

Volendam wist voor de wedstrijd in Den Bosch dat het bij een overwinning zeker was van promotie en was al vroeg in de wedstrijd dicht bij de openingstreffer. Gaetano Oristanio schoot in de vierde minuut van nog geen meter afstand op de lat.

Ruim een kwartier later was het wel raak voor Volendam. Josh Flint tikte van dichtbij binnen nadat een vrije trap van de bezoekers met het hoofd werd teruggelegd door Damon Mirani.

Robert Mühren verdubbelde de voorsprong na een half uur spelen. De spits schoot simpel raak na een voorzet vanaf links en maakte zijn 28e competitiedoelpunt van het seizoen. Soufyan Ahannach was even later met een inzet op de paal dicht bij de aansluitingstreffer.

In de tweede helft zat Volendam lange tijd op rozen, maar een klein kwartier voor tijd bracht Den Bosch de spanning terug. Invaller Sebastiaan van Bakel rondde af na een prachtige lange pass door het midden van Jordy van der Winden.


«   »