Ajax voor de 36ste keer landskampioen

Gepubliceerd op 11 mei 2022 om 21:49

Ajax is woensdagavond voor de 36ste keer landskampioen geworden. In een uitverkochte Johan Cruijff ArenA wonnen de Amsterdammers met 5-0 van sc Heerenveen.

Beeld: NL nieuws

In minuut negentien kwamen de Amsterdammer als op voorsprong. De eerste kans van de avond is direct een goal voor Ajax. Nico Tagliafico ontvangt een goede pass in de zestien meter, en knalt een laag schot in de rechteronderhoek. Er was kort twijfel over of een voorzet van Mazraoui voorafgaand aan de goal niet al achter was geweest, maar na controle van de VAR blijft de goal staan.

Na een kleine halfuur spelen, na een prachtige aanval, met veel 'één keer aanraken' is Steven Berghuis het eindstation. De ontlading is groot bij de Nederlander, die zijn eerste seizoen in Amsterdam speelt. De afgelopen wedstrijden wilde het niet lukken, maar nu is hij mede dankzij zijn goal op weg naar zijn eerste. Het juichen naar de cornervlag ging alleen niet zo als gepland... de knieën van Berghuis wouden niet mee werken

Vier minuten na de rust gaat de bal op de stip. Tadic speelt de bal naar Berghuis, die niet volgens de regels wordt afgestopt door Dresevic. Hij vloert Berghuis. Haller, niet Tadic, gaat klaar staan voor de penalty. Haller benut de strafschop.

Vijf minuten voor tijd word het vier tegen nul. De loopactie van Daramy wordt gezien door Rensch, die knap uit de draai schiet, maar op keeper Mulder stuit. De rebound wordt voor open doel raak geschoten door Brian Brobbey.

In de negentigste minuut gaat het vijfde doelpunt er in. De hoekschop schiet door naar de rand van de zestien, waar Daramy staat. De Deen probeert het, maar onderweg wordt zijn schot bewust van richting veranderd door Álvarez, die tekent voor de vijfde Ajax-goal van vanavond.