Excelsior maakt pijnlijk eind aan rampseizoen Heracles, dat na 17 jaar degradeert

Gepubliceerd op 21 mei 2022 om 22:02

Heracles Almelo is gedegradeerd naar de eerste divisie. Na zeventien seizoenen onafgebroken op het hoogste niveau gaf Excelsior de Heraclieden in de play-offs na een rampjaar het laatste zetje (1-3).

Beeld: Ydnes, kort voor tijd lag het duel stil vanwege vuurwerk op het veld

Er was nog hoop na de midweekse zeperd (3-0) op Woudestein, trainer René Kolmschot had ter stimulatie zelfs een montage laten maken van de meest memorabele comebacks in het voetbal. Een geloof dat na een klein halfuur spelen werd aangewakkerd door een rake kopbal van Sinan Bakis, met zelfs kansjes op meer.

Maar alle moeite was voor niets, nadat de bal aan het begin van de tweede helft zomaar werd ingeleverd en Thijs Dallinga dankbaar gelijkmaakte.

Dallinga, de spits die met 32 goals in de competitie en drie in de play-offs al zo vaak het verschil maakte voor Excelsior. Die de Rotterdammers de stootkracht geeft die Heracles de laatste maanden mist, zonder de impulsen van de tussentijds vertrokken Rai Vloet en Delano Burgzorg.

Vloet, verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk en door de achterdeur naar Kazachstan vertrokken. En Burgzorg, die in de winterstop voor een goed bedrag naar de Duitse Bundesliga kon verhuizen. Op een moment dat Heracles nog een keurige middenmoter was, die zelfs landskampioen Ajax nog punten had afgetroggeld.


«   »