Prachtige goal van Van de Donk helpt de Oranje Vrouwen op het EK naar moeizame zege op Portugal

Gepubliceerd op 13 juli 2022 om 22:53

De Oranjevrouwen hebben woensdag een grote stap naar de kwartfinales van het EK in Engeland gezet. Zonder de besmette sterspelers Vivianne Miedema en Jackie Groenen boekte de titelverdediger een zwaarbevochten zege op Portugal: 3-2

Na een zwakke start opende Damaris Egurrola na negen minuten spelen de score met een uitstekende kopbal uit een hoekschop van Sherida Spitse. Tien minuten was het weer raak uit een hoekschop. Dit keer was Stefanie van der Gragt de doelpuntenmaker.

Nederland gaf de 2-0-voorsprong echter helemaal uit handen tegen Portugal. Uit een controversiële strafschop van Carole Costa werd het op slag van rust 2-1, waarna vlak na de onderbreking via Diana Silva de 2-2 viel. Dankzij een prachtig afstandsschot van Daniëlle van de Donk ging Nederland alsnog met de belangrijke driepunter aan de haal.

Door de zege in Leigh is Nederland dicht bij het bereiken van de kwartfinales van het EK. Na het eerdere gelijkspel tegen Zweden (1-1) heeft de ploeg van bondscoach Mark Parsons aan een punt in de laatste groepswedstrijd van zondag tegen Zwitserland genoeg om zich bij de laatste acht van het toernooi te scharen.