Oranje Leeuwinnen na krankzinnige slotfase nét geen groepswinnaar, Frankrijk wacht in kwartfinale

Gepubliceerd op 17 juli 2022 om 20:04

Oranje is zondag met de schrik vrij gekomen op het EK in Engeland. De titelverdediger won weliswaar de afsluitende groepswedstrijd tegen Zwitserland met 4-1, maar mocht keeper Daphne van Domselaar dankbaar zijn dat de kwartfinales werden bereikt, waarin favoriet Frankrijk de tegenstander is.

Oranje kwam vlak na rust door een eigen doelpunt van Crnogorcevic uit een hoekschop op voorsprong in Sheffield, maar vier minuten later was het alweer 1-1. Géraldine Reuteler profiteerde van weifelend optreden in de Nederlandse defensie.

Het was aan keeper Van Domselaar te danken dat Nederland in de wedstrijd bleef. De sluitpost van FC Twente verrichte vlak na de 1-1 een fraaie dubbele redding, waarbij ze onder meer een schot tegen de paal duwde. In de slotfase kopte Romée Leuchter de 2-1 binnen en kon Nederland opgelucht adem halen, waarna Victoria Pelova er ook nog 3-1 van maakte. Leuchter bepaalde de eindstand op 4-1.