Leeuwinnen naar huis gestuurd door Frankrijk na verlenging in EK-Kwartfinale

Gepubliceerd op 23 juli 2022 om 23:30

Nederland is zaterdag in de kwartfinales uitgeschakeld op het EK in Engeland. De titelverdediger ging na verlenging kansloos met 1-0 onderuit tegen Frankrijk.

Oranje ontsnapte in de eerste negentig minuten op wonderbaarlijke wijze aan een achterstand tegen het veel sterkere Frankrijk. Het was aan keeper Daphne van Domselaar en verdediger Stefanie van der Gragt te danken dat Nederland niet al in de reguliere speeltijd werd uitgeschakeld.

In de verlenging volgde in de 98e minuut het beslissende moment. Dominique Janssen veroorzaakte een strafschop en vanaf 11 meter schoot Ève Périsset de winnende 1-0 binnen voor de Fransen. Net als in de reguliere speeltijd kon Oranje daar niets meer tegenover stellen, waardoor uitschakeling volgde.