KNVB stuurt bondscoach Parsons weg na 'tegenvallend spel en resultaten' op EK

Gepubliceerd op 10 augustus 2022 om 12:06

De KNVB en bondscoach Mark Parsons gaan uit elkaar, meldt de voetbalbond. De 36-jarige Engelsman was pas sinds een jaar actief als keuzeheer van de Oranjevrouwen.

Beeld: NL nieuws

Oranje werd vorige maand op het EK uitgeschakeld in de kwartfinale. Frankrijk bleek veel te sterk, al had een verlenging nodig (1-0). Nederland had nog wel zeven van de maximale negen punten gepakt in de groepsfase, maar ook in die wedstrijden viel het spel tegen.

"In aanloop naar en op het EK vielen zowel het vertoonde spel als de resultaten tegen en dat kunnen we ons niet veroorloven", aldus KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee

"De lat ligt hoog. Nederland was titelverdediger en ook finalist op het laatste WK, we willen meedoen voor de prijzen. Met het oog op de huidige WK-kwalificatiereeks is besloten dat op zeer korte termijn iemand anders aan het roer komt te staan. Dat is geen leuke beslissing maar ook dat hoort bij topvoetbal."

Parsons volgde in 2021 de uiterst succesvolle Sarina Wiegman op. Onder Wiegman werd Nederland in 2017 in eigen land Europees kampioen. In 2019 verloor Nederland de WK-finale van de Verenigde Staten.