De Jong kopt PSV in verlenging naar Champions League play-offs ten koste van AS Monaco

Gepubliceerd op 9 augustus 2022 om 23:03

PSV heeft dinsdag dankzij een spectaculaire zege op AS Monaco een nieuwe stap gezet naar de groepsfase van de Champions League. In het eigen Philips Stadion rekende de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij in de verlenging af met Monaco: 3-2.

PSV leek in eerste instantie in de reguliere speeltijd te buigen voor AS Monaco, maar dankzij een treffer van invaller Erick Gutiérrez sleepte de thuisploeg een verlenging eruit. Daarin maakte Luuk de Jong in de tweede helft met een kopbal het winnende doelpunt.

De rollen waren in het sfeervolle Philips Stadion 180 graden gedraaid ten opzichte van de heenwedstrijd in Monte Carlo. Hoewel Joey Veerman - net als een week geleden - de score opende, was het AS Monaco dat vrijwel de hele wedstrijd dicteerde.

PSV gaat in de play-offs om een Champions League-ticket strijden met het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. De Europa League-finalist van het afgelopen seizoen maakte voor eigen publiek tegen Union Sint-Gillis een 2-0-achterstand goed met een 3-0-overwinning.

Mocht PSV erin slagen de laatste horde met succes te nemen, zijn er voor het eerst sinds seizoen 2018/2019 twee Nederlandse clubs actief in het hoofdtoernooi van de Champions League. Ajax is als landkampioen al verzekerd van een plek in de groepsfase van het miljoenenbal.