Nederland knalt 'ouderwets' 2023 in

Gepubliceerd op 1 januari 2023 om 02:02

Na twee coronajaren heeft Nederland 2023 'ouderwets' ingeluid met vuurwerk, ook in steden waar lokaal een vuurwerkverbod is ingesteld. Iets na middernacht was onder meer in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam te zien hoe het vuurwerkverbod massaal werd genegeerd.

Beeld: NL nieuws

Twaalf gemeenten, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Haarlem, hadden een lokaal vuurwerkverbod ingesteld. Er geldt dit jaar geen landelijk vuurwerkverbod.

In Rotterdam was daar in ieder geval niets van te merken. Boven de hele stad was de lucht fel verlicht van het vele siervuurwerk dat werd afgestoken. Veel mensen gingen de straat op om vrienden, buren en bekenden een gelukkig nieuwjaar te wensen. In de stad was al sinds het einde van de middag massaal het geluid van knalvuurwerk te horen. Veel politie was er niet op straat te zien.

In Amsterdam was het beeld niet anders. Ook daar werd al de hele Oudejaarsdag vuurwerk afgestoken. Rond middernacht stond de Dam vol met mensen die aftelden naar middernacht. Hoewel er af en toe vuurwerk werd afgestoken, bleef het relatief rustig.

Door de harde wind lijken de mensen die buiten zijn weinig last te hebben van de rook die snel wegwaait. In Schiedam, waar ondanks een afsteekverbod ook massaal vuurwerk te zien en te horen was, was het zicht een half uur na middernacht prima.