NL-alert voor grote brand met explosies in Ter Aar

Gepubliceerd op 9 juni 2023 om 22:34

VIDEO & UPDATE - Op een bedrijventerrein in Ter Aar, in Zuid-Holland, is een zeer grote brand uitgebroken. Het vuur ontstond rond 21.30 uur in een houthandel. De brand ontwikkelde zeer snel waardoor al snel het gehele gebouw volledig in brand stond. Er is een NL-alert uitgegaan om uit de rook te blijven en ramen en deuren in de omgeving gesloten te houden.

Het vuur ontwikkelde zich snel waardoor de brand snel werd opgeschaald naar 'zeer grote brand'. De brandweer is al met veel materiaal aanwezig, maar er zijn meer eenheden onderweg. Brandweerlieden uit de hele regio zijn opgeroepen.

Er zijn veel explosies te horen deze zijn van gasflessen op de heftrucks in de schuur. De brand is overgeslagen naar meerdere bedrijfspanden, meldt de Veiligheidsregio. De politie ontruimt de omgeving van de brand.

Artikel gaat verder onder tweet

Een grote rookpluim trekt in de richting van Woubrugge. Ook in Amstelveen en in Leiden zou de rook te zien zijn, is te lezen op Twitter. De politie adviseert omwonenden om ramen en deuren dicht te houden.

Het is niet bekend of er mensen in het pand aanwezig zijn.