Twee schietpartijen op Coolsingel tijdens Zomercarnaval Rotterdam

Gepubliceerd op 29 juli 2023 om 17:57

Tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam is zaterdag twee keer geschoten op een volle Coolsingel. Na het tweede incident is het programma van het zomercarnaval (tijdelijk) stilgelegd.

Beeld: NL nieuws - Politie bij het zomercarnaval eerder op de dag

De tweede schietpartij vond zaterdagavond plaats in de buurt van de Bijenkorf op de Coolsingel, waar het Zomercarnaval gehouden wordt.

De parade van het Zomercarnaval op de Coolsingel was al afgelopen, maar er zijn nog wel podia waar muziek wordt gespeeld.

Volgens een woordvoerder van de organisatie is er nog geen besluit genomen over het definitief stopzetten van het evenement. Op beelden is te zien dat de politie een deel van de straat heeft afgezet met lint.

Volgens rond gaande beelden op sociale media waren er meerdere knallen te horen en renden tientallen mensen in paniek weg. De rust keerde daarna vrij snel weer terug.

De politie heeft schoten gelost in de richting van de verdachte, meldt de politie Rotterdam op X, wat voorheen Twitter was. De verdachte is vervolgens opgepakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Zaterdagmiddag vond er ook al een schietpartij plaats op de Coolsingel, ter hoogte van de McDonald's. Daarbij raakte niemand gewond. Het gebeurde dus niet in de stoet van het festival.

De verdachte van de eerste schietpartij is gevlucht. De politie is naar hem nog op zoek.