Peter R. de Vries overleden

Gepubliceerd op 15 juli 2021 om 14:05

Peter R. de Vries is donderdag op 64-jarige leeftijd overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een schietpartij in het centrum van Amsterdam. De misdaadverslaggever werd vorige week dinsdag rond 19.30 uur neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in de stad.

"We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar", laten zijn nabestaanden weten in een gezamenlijke verklaring. "Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: 'on bended knee is no way to be free'. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar."

De Vries werd onder vuur genomen nadat hij te gast was geweest in het televisieprogramma RTL Boulevard, dat in de buurt van de Lange Leidsedwarsstraat wordt opgenomen. De studio van het entertainmentprogramma werd de zaterdag daarna ontruimd vanwege "serieuze dreigingen uit de hoek van de georganiseerde misdaad". Sindsdien wordt RTL Boulevard opgenomen op het Mediapark in Hilversum.

Er zitten twee verdachten vast wegens mogelijke betrokkenheid bij het incident: de Rotterdammer Delano G. (21) en Kamil E. (35) uit het Gelderse Maurik. G. zou zijn aangestuurd door de 'moordbende' die in verband wordt gebracht met Ridouan T., vertelden anonieme familieleden in De Telegraaf. De Rotterdammer zou al meerdere keren in aanraking zijn geweest met de politie.