Gemeente Rotterdam stapt naar rechter om politiestaking tijdens Feyenoord - Ajax te voorkomen

Gepubliceerd op 9 mei 2021 om 09:51

De politiebonden dreigen vandaag tijdens de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax het werk tijdelijk neer te leggen. De gemeente Rotterdam stapt naar de rechter om die voorgenomen politiestaking te voorkomen, meldt de Nederlandse Politiebond.

De bonden leggen de stakingsplannen vanmorgen nog een keer voor aan de leden, maar voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politie Bond (NPB) verwacht dat zijn achterban doorzet, zo laat hij vanmorgen weten.

De spoedprocedure dient rond 11.00 uur bij de rechtbank in Rotterdam. Politievakbond ACP laat weten op dit moment ‘geen enkele reden te hebben om af te zien van de voorgenomen acties rondom Feyenoord-Ajax’. Of de werkonderbreking echt doorgaat, wordt op een later moment deze ochtend besloten.

De bonden ACP, ANPV en NPB hebben bij hun leden geopperd van 13.00 tot 15.00 uur het werk neer te leggen. De klassieker in De Kuip begint om 14.30 uur. Het is maar de vraag of die zonder politieaanwezigheid kan doorgaan. ,,Dat is aan de gemeente”, zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. Een woordvoerster van de gemeente Rotterdam wilde zondagochtend niet reageren op de mogelijke gevolgen van een werkonderbreking.

Beeld: NL nieuws