Ajax verdediger Devyne Rensch uit voorzorg naar ziekenhuis na aftocht met brancard

Gepubliceerd op 14 januari 2023 om 22:36

Devyne Rensch heeft het veld tijdens Ajax - FC Twente zaterdagavond per brancard moeten verlaten. De centrale verdediger annex rechtsback van de Amsterdammers kreeg na ruim een halfuur spelen een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel en daarbij kreeg hij de schoen van de tegenstander in zijn gezicht. Rensh is uitvoorzorg naar het ziekenhuis vervoerd.

Beeld: NL nieuws - ter illustratie

Ajax kwam tijdens de eerste helft sowieso al niet overtuigend voor de dag. FC Twente kreeg voor rust al drie honderd procent kansen, maar gelukkig voor Ajax ontbrak het bij de club uit Enschede aan scherpte voor het doel. Aan de andere kant deelde Ajax hier en daar wat speldenprikjes uit, maar echte kansen ontstonden er niet.

Na een halfuur leek het mis te gaan, toen Van Wolfswinkel op Ajax-goalie Gerónimo Rulli af leek te kunnen. Rensch raakte in duel met de spits en legde hem uiteindelijk neer. Even leek Jorge Sánchez de status van doorgebroken speler van Van Wolfswinkel nog te kunnen opheffen, maar de arbitrage besloot anders en dus gaf Allard Lindhout de rode kaart.

Het belangrijkste moment vond echter plaats bij de val van zowel Rensch en Van Wolfswinkel. De verdediger kreeg de schoen van de FC Twente-aanvaller in het gezicht en dat zorgde ervoor dat Rensch op het veld bleef liggen. Het is vooralsnog niet bekend wat hem precies mankeert, maar de Ajacied moest het veld per brancard verlaten.


«   »