Feyenoord wint Klassieker in Amsterdam: Groot feest in Rotterdam

Gepubliceerd op 19 maart 2023 om 20:56

Feyenoord heeft zondag dankzij een spectaculaire 2-3-zege op Ajax een enorme stap gezet richting de landstitel. Door een laat doelpunt van Lutsharel Geertruida wonnen de Rotterdammers voor het eerst sinds 2005 een Klassieker in Amsterdam.

Beeld: NL nieuws - Bus van Feyenoord komt aan in Rotterdam

Door de overwinning barste er in het centrum van Rotterdam een groot feest los.  Bij het Feyenoord trainingscomplex 1908 stonden begin van de avond duizenden supporters de spelers van Feyenoord op te wachten.

Door de winst heeft Feyenoord met nog acht speelronden te gaan maar liefst zes punten voorsprong op Ajax. AZ kan zondagavond nog op vijf punten komen van de Rotterdammers, maar dan moet de Alkmaarse club wel winnen bij FC Twente.

Door een doelpunt in de vijfde minuut van Santiago Giménez kende Feyenoord een flitsende start in de ArenA, maar halverwege leidde Ajax met 2-1. Edson Álvarez (zeventiende minuut) en Dusan Tadic (37e minuut) scoorden. Dankzij een sterke tweede helft was het toch Feyenoord dat won.

In de 52e minuut maakte Sebastian Szymanski de 2-2 en met dat resultaat zouden de bezoekers al de morele winnaar zijn. Door een rake kopbal in de 86e minuut van Geertruida werd het nog mooier voor Feyenoord, dat zo na achttien jaar weer een Klassieker won in de ArenA.

Het past in het (tot dusver) uitstekende seizoen van Feyenoord, dat nog op drie fronten strijdt en hardop mag dromen van de eerste landstitel sinds 2017.