Kansrijk Oranje houdt monsterscore uit tegen tiental Gibraltar

Gepubliceerd op 27 maart 2023 om 22:39

Het Nederlands elftal heeft maandag ook niet kunnen overtuigen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Drie dagen na de afgang tegen vicewereldkampioen Frankrijk (4-0) scoorde Oranje slechts drie keer tegen de voetbaldwerg: 3-0.

Beeld: NL nieuws, oranje vlaggen bij de Kuip

Oranje viel weliswaar de hele wedstrijd aan tegen de nummer tweehonderd van de wereldranglijst, maar alleen Memphis Depay (voor rust) en Nathan Aké (twee keer na rust) waren trefzeker voor de ploeg van Ronald Koeman. Zelfs een rode kaart voor Gibraltar in de 51e minuut leidde geen monsterscore in.

De magere 3-0 is een volgende teleurstelling voor Koeman, die deze maand aan zijn tweede periode als bondscoach is begonnen. Vrijdag ging hij met Oranje op ontluisterende wijze onderuit bij Frankrijk (4-0). Na 21 minuten stond Nederland al met 3-0 achter.