PSV moezaai langs stuntploeg amateurclub Spakenburg: PSV naar finale beker

Gepubliceerd op 4 april 2023 om 22:05

PSV heeft zich dinsdag door een kleine overwinning tegen de amateurs van Spakenburg geplaatst voor de finale van het KNVB-bekertoernooi. De titelverdediger moest op Sportpark De Westmaat flink aan de bak tegen de stuntploeg, maar won wel met 1-2.

Beeld: FlickR - Het stadion van Spakenburg op archief beeld

In de hoop als eerste amateurclub ooit de finale te halen, probeerde Spakenburg er een vechtwedstrijd van te maken. Dat lukte aardig, maar in de 43e minuut kwam het sterkere PSV dan toch op 0-1 door een treffer van Érick Gutiérrez.

Meteen na rust maakte Patrick van Aanholt de 0-2 en leek het beslist. Door een schitterend afstandschot van Dwayne Green in de 59e minuut werd het toch weer spannend, maar verder kwam Spakenburg niet. Zo eindigde het bekersprookje van de Tweede Divisie-club, nadat het eerder wel stuntte tegen FC Groningen en FC Utrecht.

Het is de negentiende keer dat PSV de bekerfinale heeft bereikt. De Eindhovenaren gaan voor hun elfde eindzege en de tegenstander in de eindstrijd op 30 april in De Kuip wordt Feyenoord of Ajax. De twee rivalen staan woensdag om 20.00 uur tegenover elkaar in de andere halve finale.