Feyenoord grijpt in na aanstekerincident: het hele veld afgeschermd met netten

Gepubliceerd op 7 april 2023 om 17:32

Feyenoord heeft vrijdag besloten om tijdens de resterende Eredivisie-wedstrijden van dit Eredivisie-seizoen het hele veld af te schermen met netten. Komende zondag zullen de netten al zijn neergezet voor het duel met RKC Waalwijk.

Beeld: NL nieuws

"De club ziet zich genoodzaakt deze ingrijpende maatregel te nemen door de afkondiging van nieuwe, strenge protocollen op het gebied van speelveiligheid die gisteren door de KNVB zijn gecommuniceerd en per direct van kracht zijn", schrijft de koploper van de Eredivisie.

De verscherpte maatregelen zijn door de voetbalbond genomen naar aanleiding van de gebeurtenissen van woensdag in de bekerwedstrijd van Feyenoord tegen Ajax. Ajacied Davy Klaassen werd tijdens een opstootje in De Kuip geraakt door een aansteker.

Feyenoord komt in de Eredivisie nog vier keer in actie op eigen veld. De Rotterdammers zijn ook nog actief in de Europa League. In het thuisduel met AS Roma heeft Feyenoord besloten om vak Z leeg te laten. Dat is het gedeelte van het stadion waaruit woensdag de aansteker werd gegooid.