Oranje mist finale Nations League na spektakelstuk tegen Kroatië

Gepubliceerd op 15 juni 2023 om 06:47

Het Nederlands elftal is er woensdag in een spektakelstuk tegen Kroatië niet in geslaagd de eindstrijd van de Nations League te bereiken. Oranje kwam in de halve finale in De Kuip diep in blessuretijd terug tot 2-2, waarna de Kroaten in de verlenging alsnog met 2-4 wonnen.

Beeld: NL nieuws

Halverwege leidde Oranje nog met 1-0 door een doelpunt van Donyell Malen in de 34e minuut. Na rust waren de Kroaten sterker en leidde Gakpo met een fout de gelijkmaker in. Hij leed dom balverlies en legde Luka Modric neer, waardoor Kroatië een strafschop kreeg. Die werd in de 55e minuut benut door Andrej Kramaric.

Achttien minuten voor tijd maakte Mario Pasalic de 1-2 voor de Kroaten, waarna een zinderende slotfase volgde. Het was Noa Lang die in de zesde minuut van de extra tijd de 2-2 maakte en zo een verlenging afdwong voor Oranje.

In die verlenging herpakten de Kroaten zich en pakten ze verdiend de zege via een afstandsschot van Bruno Petkovic in de 99e minuut (2-3) en een strafschop van Modric in de 116e minuut.

Door het verlies rest Oranje de strijd om het brons, die zondag om 15.00 uur gespeeld wordt in De Grolsch Veste. Tegenstander wordt de verliezer van Spanje-Italië, die donderdagavond tegenover elkaar staan in de andere halve finale. Zondagavond om 20.45 uur is de finale in De Kuip.