Feyenoord-supporter gewond geraakt nadat spullen uit PSV-vak worden gegooid; Feyenoord doet aangifte

Gepubliceerd op 5 augustus 2023 om 18:39

Een Feyenoord-supporter is vrijdagavond bij de finale van de Johan Cruijff Schaal in de Kuip gewond geraakt. Op beelden die rond gaan op sociale media is te zien dat er een buis vanuit het vak met PSV-supporters naar beneden wordt gegooid. Stadion Feijenoord en BVO doen aangifte.

Beeld: FeyenoordFan30

Vlak na de afgekeurde goal van PSV, zo rond minuut 57, van Isaac Babadi, begonnen fans van PSV de netten weg te halen. Het doelpunt werdt afgekeurd vanwege buitenspel, net als het doelpunt van Igor Paixão voor Feyenoord z'n twee minuten eerder

De politie heeft inmiddels tegen over het Algemeen Daglad (AD) bevestigd dat er een supporter gewond is geraakt.

Volgens het dagblad hebben de fans van de Eindhovenaren een net, dat moest voorkomen dat er spullen werden gegooid naar de vakken waar de Feyenoord supporters zitten kapot gemaakt. Er is niemand aangehouden. 

Stadion Feijenoord en BVO Feyenoord doen aangifte na ernstige ongeregeldheden in het vak van PSV-supporters tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal afgelopen vrijdag. Bezoekers uit Eindhoven brachten vernielingen aan en gooiden met voorwerpen, waardoor een aantal lichtgewonden is gevallen.

Bekerwinnaar PSV won vrijdagavond de Johan Cruijff Schaal met 0-1 van landskampioen Feyenoord. Tien minuten voor tijd maakte Noa Lang de beslissende goal voor de Eindhovenaren.