Brabantse derby tussen Willem II en NAC defnitief gestaakt nadat fans spullen op veld gooien

Gepubliceerd op 3 september 2023 om 16:29

Het duel tussen Willem II en NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie is definitief gestaakt. Dat gebeurde nadat scheidsrechter Edwin van de Graaf in de 50ste minuut de wedstrijd voor de tweede keer had moeten stilleggen omdat er voorwerpen vanaf de tribune op het veld waren gegooid. NAC leidde in Tilburg inmiddels met 3-0.

Beeld: Michael Blonk

Normaal gesproken wordt een duel bij een tweede noodgedwongen pauze definitief gestaakt, maar de lokale driehoek heeft daar ook een stem in. In de eerste helft was het duel, meteen na de tweede Bredase treffer, ook al stilgelegd. Beide keren werden voorwerpen (bekers, vuurwerk) gegooid uit het vak waar de fanatiekste Willem II-fans een plaats hebben.

Bij de Brabantse derby waren ook driehonderd NAC-fans aanwezig in het aanpalende vak. Vorig jaar waren bij de onderlinge duels geen fans van de uitpartij welkom.

Toch is niet de eerste keer dat het mis gaat in een wedstrijd tussen deze twee ploegen. In april van dit jaar werd het duel NAC - Willem II definitief gestaakt en later uitgespeeld nadat er vuurwerk en bier richting het veld werd gegooid.