Almere City pakt eerste Eredivisie-punt ooit bij Excelsior

Gepubliceerd op 17 september 2023 om 17:02

Almere City heeft zondagmiddag het eerste Eredivisie-punt ooit bemachtigd. Uit bij Excelsior werd het 0-0.

Excelsior - Almere City was niet bepaald een spektakelstuk. Grote kansen bleven uit en daardoor bleef het grootste gedeelte van de wedstrijd aan de oppervlakte. De grootste mogelijkheid was namens Almere City voor Rajiv van la Parra, maar hij schoot over. Namens Excelsior kreeg Couhaib Driouech een mogelijkheid.

In de tweede helft maakte Almere City de meeste aanspraak op een doelpunt. Dat die niet viel, lag voornamelijk aan Excelsior-doelman Stijn van Gassel, die meerdere malen reddend op moest treden. De grootste kans van Excelsior in de tweede helft was van linksback Arthur Zagre.

Almere City heeft het eerste Eredivisie-punt ooit in ieder geval binnen. Excelsior blijft steken op de tiende plaats.

Beeld: NL nieuws