Feyenoord start Champions League seizoen met zege negental Celtic

Gepubliceerd op 20 september 2023 om 14:35

Feyenoord heeft dinsdagavond de eerste groepsfase duel in de Champions League gewonnen. Feyenoord boekte hiermee haar eerste overwinning in de eerste Champions League wedstrijd ooit. Het duel eindigde in een 2-0 overwinning voor Feyenoord.

Beeld: NL nieuws

Feyenoord kende een matige tot slechte eerste helft waarin het veel balverlies leidde. Vlak voor rust schoot Calvin Stengs de 1-0 binnen voor de Rotterdamsers vanuit een vrije trap.

Na rust werd de wedstrijd omgekeerd. Celtic moest na 64 minuten met tien man verder na een overtreding van Gustaf Lagerbielke op Igor Paixão, die de toegekende strafschop miste. Een aantal minuten later waren er nog maar negen Schotse spelers over na een spijkerharde tackle van Odin Thiago Holm op Mats Wieffer.

Nadat Feyenoord eerst nog een treffer van Lutsharel Geertruida afgekeurd zag worden wegens buitenspel, zette Alireza Jahanbakhsh de ploeg van trainer Arne Slot na 76 minuten alsnog op 2-0. Die voorsprong gaf de regerend landskampioen niet meer uit handen. Een smet op de zege was het geblesseerd uitvallen van Luka Ivanusec.

Feyenoord voert na de eerste speelronde groep E aan. Lazio en Atlético Madrid speelden in hun onderlinge groepsduel in Rome met 1-1 gelijk. Lazio-keeper Ivan Provedel tekende daar in de slotseconden voor de gelijkmaker. Het volgende Champions League-duel van Feyenoord is 4 oktober op bezoek bij Atlético. Zondag wacht De Klassieker tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA.