Ajax ook onderuit bij Utrecht in 'degradatiekraker'; Ajax op ene laatste Eredivisie plek

Gepubliceerd op 22 oktober 2023 om 15:04

Ajax heeft zondagmiddag een krankzinnige 'degradatiekraker' bij FC Utrecht met 4-3 verloren. De ploeg van trainer Maurice Steijn knokte zich terug van een 2-0-achterstand, maar incasseerde alsnog de volgende keiharde dreun.

Beeld: NL nieuws

Een flink gewijzigd Ajax speelde geruime tijd stroperig en in een laag tempo. De Amsterdammers keken na 47 minuten dan ook tegen een 2-0-achterstand aan. Voor rust volleerde Ryan Flamingo namens FC Utrecht raak, waarna Mike van der Hoorn de score net na rust verdubbelde.

Ajax kwam uit het niets terug in de wedstrijd. De in plaats van Steven Berghuis gestarte Kristian Hlynsson werkte eerst een mislukt schot van Borna Sosa binnen. Twee minuten later schoot hij opnieuw op aangeven van Sosa knap binnen. Ajax kwam via een rake strafschop van Steven Bergwijn zelfs op 2-3.

De ploeg van Steijn leek zijn eerste zege sinds 24 augustus te gaan boeken, maar gaf het alsnog volledig weg. Jens Toornstra schoot na 71 minuten de 3-3 binnen. En na een korte staking vanwege een beker op het veld stifte Oscar Fraulo de ploeg van Ron Jans naar een 4-3-zege. Het duel werd daarna nogmaals tijdelijk gestaakt, maar wel afgemaakt.

FC Utrecht verlaat dankzij de zege de laatste plek, terwijl Ajax naar de zeventiende plaats zakt. De druk op trainer Steijn zal zodoende nog verder toenemen. Ajax wacht komende week een loodzwaar programma, met uitduels met Brighton & Hove Albion in de Europa League en koploper PSV in de competitie.