AZ neemt per direct afscheid van hoofdtrainer Pascal Jansen

Gepubliceerd op 17 januari 2024 om 15:56

AZ heeft woensdag trainer Pascal Jansen ontslagen. De club doet dat een dag na de ontsnapping in de KNVB-beker tegen de amateurs van Quick Boys.

Tekst: Sportredactie

Oud-speler Maarten Martens maakt het seizoen af in Alkmaar.

AZ kwam in de nacht van dinsdag op woensdag met de schrik vrij tegen de nummer drie van de Tweede Divisie. Pas via penalty's stelden de Alkmaarders een plek in de kwartfinales van het bekertoernooi veilig.

Voor AZ was dat een nieuwe tegenvaller. De ambitieuze club presteert met een vierde plaats tot dusver teleurstellend in de Eredivisie. Ook werd de tweevoudig landskampioen al in de groepsfase uitgeschakeld in de Conference League.

Voor de directie van AZ was het reden genoeg om Jansen na ruim drie jaar te ontslaan. "Gedurende het seizoen hebben we meerdere momenten waarop we als directie en hoofdtrainer de zaken doornemen en uiteindelijk hebben we besloten om uit elkaar te gaan", is het enige wat directeur Max Huiberts zegt in het persbericht van AZ.

Jansen reageert aangeslagen. "Ik loop lang genoeg mee in de voetbalwereld dat ik weet dat dit erbij kan horen. Het is uiteraard erg jammer en teleurstellend, want ik was heel strijdbaar om het seizoen met AZ succesvol af te ronden. Ondanks deze teleurstelling ben ik trots op mijn periode bij de club en de kansen die ik hier heb gekregen."