De kuip uitverkocht met spandoeken, maar KNVB wil ze weg hebben tijdens bekerfinale

Gepubliceerd op 23 maart 2021 om 10:34

Vanmorgen is de Kuip uitverkocht met ruim 44 duizend spandoeken, maar voor de beker finale moeten ze weg, zo bevestigd de KNVB aan NL nieuws na berichtgeving van RTV Rijnmond.

Gisteren vroeg NL nieuws nog aan de KNVB of ze al een besluit hadden gemaakt over de spandoeken maar nee. Maar vandaag dus wel. 

Op Eerste Paasdag, tijdens het thuisduel met Fortuna Sittard, zullen de boodschappen van supporters voor het laatst in De Kuip te zien zijn. 

Dat betekent dus dat Vitesse-thuis, RKC-thuis en de Klassieker tegen Ajax in een volledig leeg stadion gespeeld zal moeten worden.  

Reactie KNVB

NL nieuws heeft direct opnieuw contact opgenomen met de KNVB, hun reactie was: "Wij huren elk jaar de Kuip voor de bekerfinale en willen dat beide teams zich ook hun eigen sfeerspullen kunnen plaatsen. Dit is passend bij het principe van een Bekerfinale op neutraal terrein en doet recht aan de prestaties die deze clubs hebben geleverd om in die finale te geraken."

De KNVB laat ook aan ons weten dat ze hopen op publiek: "Wij hebben nog hoop dat er (beperkt) publiek bij de bekerfinale kan zijn.

Beeld: FSV De Feijenoorder/Carli Klijn


«   »