KNVB kiest wederom voor Makkelie als scheidsrechter in Klassieker

Gepubliceerd op 3 mei 2021 om 12:21

Danny Makkelie fluit zondag De Klassieker In De Kuip. Het is al de tweede keer dit seizoen dat de Nederlandse toparbiter het treffen tussen Ajax en Feyenoord fluit.

In januari koos de KNVB ook al voor Makkelie, toen de twee aartsrivalen elkaar in de Johan Cruijff Arena troffen. Nu kersvers kampioen Ajax zondag op bezoek gaat in De Kuip, is Makkelie wederom de man die de leiding krijgt.

Vooral voor Feyenoord is het duel met Ajax nog van groot belang. De Rotterdammers dreigen directe plaatsing voor Europees voetbal mis te lopen. Bij puntenverlies tegen de Amsterdammers kan Vitesse de vierde plaats al veiligstellen.

In dat geval moet Feyenoord zich via de play-offs zien te plaatsen voor Europees voetbal. De ploeg van Dick Advocaat ging zondag met 3-2 onderuit tegen ADO Den Haag en moet tegen Ajax de geschorste Steven Berghuis en Jens Toornstra missen.

Voor Makkelie is De Klassieker het volgende topaffiche in korte tijd. Vorige week floot hij nog de halve finale in de Champions League tussen Real Madrid en Chelsea, terwijl hij net als Björn Kuipers ook actief is op het EK van komende zomer. 

Beeld: NL nieuws


«   »