Kabinet schrapt per direct laatste coronaregels

De meeste mensen hoeven zich niet meer te testen op het coronavirus en de isolatie na een positieve test komt te vervallen. Het kabinet heeft vrijdag besloten het advies van het Outbreak Management Team (OMT) op te volgen en het coronavirus als een alledaagse infectie te behandelen.

Lees meer »

Weekcijfers RIVM: Besmetting exploderen, ziekenhuisopnamens laag

Het coronavirus is in de afgelopen week bij 201.536 mensen vastgesteld. Dat is een stijging van maar liefst 77 procent, blijkt dinsdag uit de weekcijfers van het RIVM. Nog niet eerder zag het instituut zo'n groot aantal gemelde besmettingen. Hoewel de ziekenhuiscijfers nog altijd afnemen, is die daling deze week weer verder afgevlakt.

Lees meer »

Topper in KKD tussen Excelsior en ADO Den Haag afgelast vanwege corona

De topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen Excelsior en ADO Den Haag gaat vanmiddag niet door. De thuisclub kampt met een groot aantal coronagevallen. Nu een te grote groep in een keer besmet is geraakt, is na overleg tussen de clubarts van Excelsior en de bondsarts van de KNVB besloten de wedstrijd uit te stellen. Het is hiermee ook de eerste betaalde wedstrijd in Nederland dat wordt afgelast door meerdere besmettingen.

Lees meer »