Kabinet wil vanaf 20 september volle stadions toestaan bij duels in profvoetbal

Gepubliceerd op 13 augustus 2021 om 19:35

Vanaf 20 september zijn volle stadions bij wedstrijden in het betaald voetbal mogelijk weer toegestaan, zo heeft het demissionaire kabinet vrijdag besloten. De limiet van twee derde van de capaciteit bij een evenement in de openlucht wordt op die datum losgelaten.

Foto: NL nieuws

Het demissionaire kabinet benadrukte vrijdag op een coronapersconferentie dat de versoepeling alleen kan doorgaan als de coronabesmettingen beheersbaar blijven en de vaccinatiegraad verder oploopt. Op 17 september besluiten de bewindslieden of het verantwoord is om deze stap te zetten.

De eerste speelronde in de Eredivisie wordt komend weekend nog afgewerkt met twee derde van de stadioncapaciteit. Het demissionaire kabinet vond het begin augustus nog niet verantwoord om de tribunes volledig te vullen met toeschouwers en verlengde de limiet tot 1 september. Vrijdag werd die maatregel weer verlengd tot en met 19 september, maar daarna mogen de stadions mogelijk wel volledig bezet zijn.

De toeschouwers moeten tot 1 november met een QR-code wel aantonen dat ze gevaccineerd, negatief getest of onlangs hersteld van een coronabesmetting zijn. Vanaf dan vervalt het coronatoegangsbewijs, zo is ook vrijdag besloten.

Het zou voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in maart vorig jaar zijn dat de stadions volledig gevuld mogen zijn. FC Groningen-PSV was op 8 maart 2020 de laatste wedstrijd die voor volle tribunes werd gespeeld. Toen zaten er 19.116 mensen in het Hitachi Capital Mobility Stadion.


«   »