'Vervanger Wilfred Genee bij Veronica Inside is al bekend'

Gepubliceerd op 26 juni 2020 om 15:15

De uitzending van Veronica Inside van aanstaande maandag is officieel geschrapt naar aanleiding van de ruzie tussen presentator Wilfred Genee en tafelgasten René van der Gijp en Johan Derksen. En de kans dat het programma na de zomer in de oude vorm terugkomt op tv, lijkt bijzonder klein.

Van der Gijp liet zich gisteren in niet mis te verstane bewoordingen uit over 'matennaaier' Genee, die Derksen het vuur aan de schenen legde in een speciale racisme-uitzending: "Hij heeft het programma ongeloofwaardig gemaakt en ik ga niet in een ongeloofwaardig programma zitten. Wij waren twaalf jaar lang het meest geloofwaardige programma dat er was en dat heeft hij nu volledig in twijfel getrokken. Volledig. Ik vind hem ongelooflijk hypocriet."
De oud-voetballer ging verder: "We werken twaalf jaar samen, verdienen een vorstelijk salaris en dan ga je ons zo neerzetten, zo van 'ik hoor hier eigenlijk niet bij', zo zijn we niet getrouwd. Dit komt echt niet meer goed. Als wij John de Mol uitleggen dat het zo niet verder gaat, is hij de laatste om te zeggen: ik houd je aan je contract."
Volgens de fans van de voetbalshow is de oplossing makkelijk: Derksen en Van der Gijp moeten blijven, Genee moet het veld ruimen en Hélène Hendriks gaat de presentatie doen.

Foto: Pro Shots


«   »