FIA keurt beide protesten van Mercedes af, Verstappen kampioen

Gepubliceerd op 12 december 2021 om 20:00

Het team van Lewis Hamilton heeft zonder succes geprotesteerd tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi en de wereldtitel van Max Verstappen. Mercedes en Red Bull Racing verschenen bij de stewards, die beide verzoeken van het Mercedes van tafel veegden.

Beeld: Bruno HQ

Lewis Hamilton reed nog altijd aan de leiding toen de safety car, op de baan gekomen na een crash van Nicholas Latifi, op zijn einde liep en duidelijk was geworden dat er nog één ronde geracet ging worden. Max Verstappen zette zijn auto naast die van zijn Britse rivaal en ging hem misschien ook wel heel even voorbij. Die mening was Mercedes toegedaan, maar het team kreeg van de stewards nul op het rekest. ,,Na de beelden bestudeerd te hebben, is geconcludeerd dat Verstappen hem op één moment heel kort passeerde. Beide auto's remden en gaven afwisselend ook weer gas, en Verstappen lag er niet voor toen de safety car eindigde.”

Het andere protest gaat erover dat een aantal achterblijvers tussen Verstappen en Hamilton in, hun ronde terugkregen. Aanvankelijk mochten zij de safety car niet passeren, even later werd dit alsnog toegestaan. De ultieme inhaalactie slaagde vervolgens voor Verstappen, waardoor hij zich tot de allereerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 kroonde. Toen ook dit protest niet werd gehonoreerd, was het wederom feest bij Red Bull Racing.


«   »