Grapperhaus over rellen in Rotterdam: ‘Dit is simpelweg misdadig gedrag’

Gepubliceerd op 20 november 2021 om 15:42

De rellen die gisteravond in Rotterdam geleid hebben tot gewonden en forse schade, hebben volgens Ferd Grapperhaus ‘niets met demonstreren te maken'. ,,Dit is simpelweg misdadig gedrag", vindt de demissionair minister van Justitie en Veiligheid.

''Het extreme geweld tegen agenten, ME en brandweermensen, is weerzinwekkend om te zien.” Grapperhaus noemt discussie en ‘zo nodig stevig debat’ over de coronamaatregelen ‘belangrijk’. ,,Intimidatie en geweld horen daar niet bij.”
De CDA-bewindsman zegt ‘diep respect’ te hebben voor alle agenten, ME'ers, brandweermensen en andere hulpverleners, ‘die elke dag de straat op gaan voor onze veiligheid’ en gisteravond werden ‘belaagd en bekogeld met stenen en vuurwerk’. ''Zij hebben gister keihard gewerkt om de rust in de stad terug te brengen.”

Grapperhaus wilde gisteravond nog niet reageren, hij vond dat eerst burgemeester, politie en Openbaar Ministerie aan zet waren. ,,Zoals de lokale driehoek gisteravond heeft laten weten: er zijn al relschoppers aangehouden, de komende dagen en weken zullen dat er meer worden en er wordt snelrecht toegepast", zegt Grapperhaus nu in een verklaring.

Vandaag maakt de politie de balans op in Rotterdam. 


«   »